Форум
Home →  Новини →  Гората утре – наша грижа...
25.02.2010
Гората утре – наша грижа днес
Гората утре – наша грижа днес
Всяка година, в началото на месец април Изпълнителната агенция по горите и нейните поделения организират тържествено отбелязване на Седмицата на гората. Тази година тя ще се проведе за 85-ти път и ще бъде в периода 05 – 11 април. Във връзка с това, ние от Дирекцията на Природен парк „Българка” отправяме поредното предизвикателство сред учащите от 1 до 12 клас.
         Обявяваме конкурс под надслов „Гората утре – наша грижа днес”.
          Конкурсът ще се проведе в направленията литература и изобразително изкуство.

Мили ученици,

          Напишете есе, разказ или стихотворение, направете колаж, пано или рисунка като ни разкажете за гората, в която обичате да се разхождате, как тя може да стане по-красива и по-чиста. Споделете всичко, което ви е направило впечатление онова, което ви радва и това, за което се тревожите. Изразете любовта си към гората на България, така както я чувствате и разбирате.
          Участниците в конкурса се класират в три възрастови групи: 1-4 клас, 5-8 клас и 9-12 клас. На гърба на всяка творба, трябва да има информация за автора – трите имена, град, училище, клас, име на ръководителя и телефон за връзка.
          Творбите трябва да бъдат предадени не по-късно от 31 Март 2010 г. в:
          Офиса на ДПП “ Българка “ - град Габрово ул. “Минзухар”1 /сградата на Държавно горско стопанство/ или на e-mail: dppbulgarka@dag.bg; dppbulgarka@abv.bg.
          Oбщинско туристическо бюро – на партерния етаж на Община Габрово – Диана Божкова – тел: 818 406
          Община Трявна – Кольо Дабков – младши експерт “Култура и образование“

          Творбите ще бъдат разгледани и оценени, като най-добрите ще бъдат наградени и изложени през Седмицата на гората (05-11 април) в Регионална библиотека „Априлов-Палаузов”, гр. Габрово.